Over BLW Visser

Barend Lambertus Willem Visser begon op 10 oktober 1920 met een eigen chemicaliën handel voor o.a. de textielindustrie. Het is dan ook niet toevallig dat B.L.W. Visser in Enschede gevestigd is, destijds het hart van de Twentse textielindustrie. 

Al voor de tweede wereldoorlog begon B.L.W. Visser ook machines voor de textielindustrie te leveren. B.L.W. Visser blijft vooruit lopen als het gaat om de nieuwste technieken. Ook toen de textielindustrie in hoog tempo veranderde en de fabrieken in Nederland en België zich meer en meer gingen specialiseren in de productie van technische textiel en het produceren van kunststofproducten. B.L.W. Visser paste en past haar productassortiment aan bij het veranderen van de vraag uit de markt.

In 1990 volgden de sensoren en later de branddetectie. Rond die tijd fuseerde ook de oorspronkelijke chemicaliën-afdeling, B.L.W. Chemische Producten, met Vogelzang Chemie tot het bedrijf Visser Vogelzang Chemie, nu Vivochem geheten. B.L.W. Visser ging als een zelfstandig bedrijf de eenentwintigste eeuw in met intussen 3 productgroepen: Branddetectie, Sensoren en Machines voor de Textiel- en Kunststofindustrie. Een aantal chemische specialiteiten vallen eveneens onder deze laatste groep.

B.L.W. Visser was tot 1990 een familiebedrijf. Sinds 2007 staan de huidige eigenaren, Lourens Meulink en Bob Wester, aan het roer van een enthousiast team met sales engineers die hun vak verstaan en naar de klanten toe gaan voor het persoonlijk contact en zich willen verdiepen in de vraag of het probleem van de klant. Een binnendienst die voor u klaarstaat voor het optimaal laten functioneren van de communicatie per telefoon of mail met klanten en leveranciers.

Langdurige relaties
Dankzij meer dan 95 jaar historie heeft B.L.W. Visser langlopende contacten met klanten: relaties waar B.L.W. Visser trots op is. Ook de agentschappen die B.L.W. Visser bekleedt, gaan vaak al tientallen jaren terug. Zo behartigt B.L.W. Visser al meer dan 60 jaar de belangen van de Duitse firma Georg Sahm in Nederland.

B.L.W. Visser hecht waarde aan stabiliteit en betrouwbaarheid. Met bijna 100 jaar ervaring heeft B.L.W. Visser kennis van zaken en kan met recht zeggen:

Uw partner in procesoptimalisatie.

Een greep uit onze merken

In zee met een deskundige en betrouwbare partner?

Contact opnemen